Витамин Е

22 февруари 2016
Витамин Е

Витамин Е помага на човек да остане по-дълго време в добра форма. Това твърди изследване на екип учени под ръководството на Бендета Бартали.Проучването е направено за Йелския университет и изследвало 700 души над 65 години. Резултатите показват, че ниското ниво на витамин Е е признак за не добро хранене, което води до спад на физическите сили. Това е по-осезаемо при хора в напреднала възраст. Хипотезата на учените е, че антиоксиданти като витамин Е имат основна роля в този спад на силите. Това се потвърждава и от серия други изследвания върху възрастни хора. Според тях антиоксидантите,в частност витамин Е, имат превентивен ефект по отношение на мускулните щети. Учените твърдят, че има поне три механизма, които обясняват защо ниската концентрация на витамин Е играе негативна роля за физическото състояние на човек. Липсата на витамин Е и на антиоксидиращия му ефект може да доведе до увеличение на оксидативния стрес с отрицателни последствия за мускулите и за ДНК. Тази липса може да спомогне и за развитието на невродегенериращи заболявания. Проучването дава доказателства, че твърде ниски нива на витамин Е влияе на физическия спад  и на намалените физически способности. Това не е всичко.

Ето и другите ползи на витамин Е:

  • антистерилитетен витамин, който участва в регулирането на образуването на сперматозоиди;
  • участва в обмяната и повишава отлагането на мастноразтворимите витамини във вътрешните органи;
  • антиоксидантно действие спрямо вътреклетъчните масти и предпазва клетките от действието на токсичните вещества;
  • повлиява положително половите функции;
  • спомага заличаването на белези след злополука или хирургическа намеса;
  • повишава устойчивостта на организма към кислороден недостиг;
  • подържа тонуса на скелетната мускулатура;
  • здрава и млада кожа, здрави и нечупливи нокти, здрава и гладка коса;

Осъзнавайки важността на витамин Е за човешкия организъм, ние ви съветваме, когато избирате този продукт, той да е натурален, извлечен чрез метода на студено пресоване, без използването на разтворители. На нашия пазар точно такъв витамин Е се предлага от най-голямата канадска компания за производство на витамини и минерали, билкови и хранителни добавки - Webber Naturals.

Webber Naturals е притежател на престижните GMP лицензи за добра производствена практика.

 

Разгледайте всички хранителни добавки, които се предлагат от Webber Naturals в България.

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още