Рибено масло

22 февруари 2016
Рибено масло

Рибеното масло е естествен продукт, който влияе благотворно на организма и помага при голяма част от болестните състояния. То притежава редица доказани ползи за сърцето и е мощно средство в превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Освен полезните си действия върху сърцето, рибеното масло предпазва организма от различни заболявания, като някои видове рак, артрит и високо кръвно налягане. Отразява се благоприятно върху зрението, нервната система и мозъчните клетки. Полезните му качества се дължат на съдържанието на две основни мастни киселини - ейкозапентаенова и докозахексаенова киселина. Те не се синтезират в човешкия организъм и затова трябва да се приемат редовно с храната или под формата на хранителни добавки. Какво действие оказва рибеното масло върху нашия организъм?

Подобрява работата на сърдечно съдовата система

Съдържащите се в рибеното масло омега- 3 мастни киселини регулират нивата на холестерола и помагат за понижаване на нивата на лошия холестерол.

Рибеното масло понижава риска от образуване тромбоза

Омега 3 - мастните киселини предпазват кръвоносните съдове от образуване на атеросклеротични плаки. Натрупването на плаки по стените на артериите може да причини тромбоза или кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Натрупванията и понижената еластичност на кръвоносните съдове е причина за появата на инфаркти и инсулти.

Намалява болката и възпалението

Рибеното масло има благотворен ефект върху възпалитените реакции в организма, облекчава и дори предотвратява заболявания като артрит, цистит и простатит. Изследванията показват ,че възпалението на ставите при хора страдащи от артрит, което води до скованост и болка, може да бъде предотвратено чрез редовна консумация на рибено масло.

Подобрява мозъчната функция и понижава риска от развитие на когнитивни нарушения

Редовният прием на омега- 3 мастни киселини подобрява функционирането на мозъка, усилва паметта и подобрява способностите за концентрация. Рибеното масло се използва като поддържаща терапия за лечение на симптоми на Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, помага в обучението и развитието на деца страдащи от синдрома на Алцхаймер.

Притежава антиканцерогенно действие

Доказано е ,че омега- 3 мастните киселини помагат за предотвратяване на развитието на някои видове рак. Според изследвания жените, които редовно приемат рибено масло, са по-малко застрашени от развитие на рак на гърдата. Освен това рибеното масло предпазва от рак на простатата и на рак на дебелото черво.

Спомага за преодоляване на депресивните състояния

Проведени са редица клинични проучвания, които доказват значението на омега- 3 мастните киселини в лечението и превенцията на депресивни заболявания. Приемът на омега- 3 мастни киселини облекчава настоящото състояние и осигурява по-дълъг период на ремисия при шизофрения, депресия и биполярни разстройства.

Към продуктите на Webber Naturals

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още