Рибено масло

22 февруари 2016
Рибено масло

Рибеното масло е естествен продукт, който влияе благотворно на организма и помага при голяма част от болестните състояния. То притежава редица доказани ползи за сърцето и е мощно средство в превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Освен полезните си действия върху сърцето, рибеното масло предпазва организма от различни заболявания, като някои видове рак, артрит и високо кръвно налягане. Отразява се благоприятно върху зрението, нервната система и мозъчните клетки. Полезните му качества се дължат на съдържанието на две основни мастни киселини - ейкозапентаенова и докозахексаенова киселина. Те не се синтезират в човешкия организъм и затова трябва да се приемат редовно с храната или под формата на хранителни добавки. Какво действие оказва рибеното масло върху нашия организъм?

Подобрява работата на сърдечно съдовата система

Съдържащите се в рибеното масло омега- 3 мастни киселини регулират нивата на холестерола и помагат за понижаване на нивата на лошия холестерол.

Рибеното масло понижава риска от образуване тромбоза

Омега 3 - мастните киселини предпазват кръвоносните съдове от образуване на атеросклеротични плаки. Натрупването на плаки по стените на артериите може да причини тромбоза или кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Натрупванията и понижената еластичност на кръвоносните съдове е причина за появата на инфаркти и инсулти.

Намалява болката и възпалението

Рибеното масло има благотворен ефект върху възпалитените реакции в организма, облекчава и дори предотвратява заболявания като артрит, цистит и простатит. Изследванията показват ,че възпалението на ставите при хора страдащи от артрит, което води до скованост и болка, може да бъде предотвратено чрез редовна консумация на рибено масло.

Подобрява мозъчната функция и понижава риска от развитие на когнитивни нарушения

Редовният прием на омега- 3 мастни киселини подобрява функционирането на мозъка, усилва паметта и подобрява способностите за концентрация. Рибеното масло се използва като поддържаща терапия за лечение на симптоми на Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, помага в обучението и развитието на деца страдащи от синдрома на Алцхаймер.

Притежава антиканцерогенно действие

Доказано е ,че омега- 3 мастните киселини помагат за предотвратяване на развитието на някои видове рак. Според изследвания жените, които редовно приемат рибено масло, са по-малко застрашени от развитие на рак на гърдата. Освен това рибеното масло предпазва от рак на простатата и на рак на дебелото черво.

Спомага за преодоляване на депресивните състояния

Проведени са редица клинични проучвания, които доказват значението на омега- 3 мастните киселини в лечението и превенцията на депресивни заболявания. Приемът на омега- 3 мастни киселини облекчава настоящото състояние и осигурява по-дълъг период на ремисия при шизофрения, депресия и биполярни разстройства.

Към продуктите на Webber Naturals

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор. Тя влияе на активността на продукцията на Т-клетките. Усилва способността на левкоцитите да елиминират бактериите. Има силно кръво и лимфо пречистващ ефект, а именно натрупването и задържането на токсини водят да куп заболявания.

прочети още

Интернационално Проверена Омега-3 е независима организация с нестопанска цел, чиято цел е да се повиши доверието на потребителите в омега-3 масла

прочети още

Ако искаме да бъдем максимално полезни за своя организъм храната, която приемаме трябва да съдържа повече от 600 различни вещества. За съжаление в нашето забързано ежедневие балансираното хранене е лукс, който не всеки може да си позволи. Точно в този момент на помощ идват хранителни добавки от минерален, растителен, или животински произход.

прочети още
Фолиева киселина
22 февруари 2016

Фолиевата киселина е витамин от групата В и е един от най-важните за нашия организъм. Тя заема централна роля в умножението и растежа на клетките, участва в образуването на плацентата и изграждането на костния мозък на ембриона.

прочети още

Бактериите в пробиотика с мултищамове са присъщи за чревния тракт на човека и въвеждането им в храносмилателната система не се свързва с нежелани странични ефекти и не се счита за риск за здравето. Доброжелателните бактерии в чревната флора на човека се наричат заедно пробиотични бактерии, където пробиотични означава “за живота” или “в подкрепа на живота”.

прочети още
Витамини за бременни
22 февруари 2016

Витамините и микроелементите участват във всички важни процеси в организма. По време на бременността тяхната роля става още по-голяма. Те вече се грижат за правилното функциониране не само за майчиния организъм, но и на нашето дете.

прочети още
Стандартът GMP
22 февруари 2016

Стандартът GMP – Good Manufacturing Practice (добра производствена практика) е система от правила за производство на фармацевтична продукция. Прочетете повече за стандартите и методиката.

прочети още
Витамин Е
22 февруари 2016

Проучването дава доказателства, че твърде ниски нива на витамин Е влияе на физическия спад и на намалените физически способности. Това не е всичко.

прочети още
Витамини за имунитет
22 февруари 2016

Имунитетът е устойчивост на организма срещу физичните и биологичните фактори на средата, която го заобикаля. Имунната система е основната предпазна система, която спомага за запазването на генетичната цялост на организма. Тя е нашия страж, който ни пази от болестотворните микроорганизми, на чието влияние е подложен ежедневно организма и отговаря за оздравителния процес.

прочети още
Витамини за кожата
22 февруари 2016

Кожата е най-големия орган на човека и отражение на вътрешния свят на организма. Тя е свързващото звено между нашия организъм и заобикалящия ни свят и във всеки един момент реагира на неговите влияния. За да имаме красива кожа не е достатъчно да полагаме само козметични грижи, а също така трябва редовно да я подхранваме отвътре.

прочети още
Витамин B50 комплекс
22 февруари 2016

Витамини B са необходими за всички аспекти на регулиране и балансиране на метаболитния механизъм на тялото. Недостатъчният ежедневен внос на витамини B, които се получават от различните плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни, бобови растения (зрял боб) и други хранителни източници, може да допринесе значително за влошено здраве, причинено от стрес, което може да се прояви като общо неразположение. При хора, които не консумират системно достатъчно количество естествени и органични храни, приемът на добавки на витамини B може да бъде от полза за справянето със стреса.

прочети още

В съвременния етап на развитие намесата на човека в..околната природа, става все по-интензивна. Това я променя и нанася предимно негативно влияние върху организма. Научно-техническия прогрес, колосалното увеличение на темповете на производство и ускорения ритъм на живот, пораждат все по-сериозни проблеми, свързани със здравето на човека.

прочети още
Болки в ставите
21 февруари 2016

Остеоартроэата е сериозно социално-значимо эаболяване. Повечето хора над 50 години,както и спортистите са предразположени за остеоартроза на различни стави - коленни, тазобедрени, лакътни и др.

прочети още

Необходимите за здравето микро-хранителни вещества. Една от най-важните причини за недостига на микро-хранителни вещества е ограничаването на калориите. Това се налага не само от модата да си слаб, но и от драстичното намаляване на физическата дейност, което ни принуждава на ограничим калориите и така ограничава набавянето на микро-хранителни вещества.

прочети още

Учените твърдят, че има поне три механизма, които обясняват, защо ниската концентрация на витамин Е играе негативна роля за физическото състояние на човек. Липсата на витамин Е и на антиоксидиращия му ефект може да доведе до увеличение на оксидативния стрес с отрицателни последствия за мускулите и за ДНК.

прочети още
Храносмилане
17 февруари 2016

Здравословната чревна микрофлора (доброжелателните чревни бактерии, които обитават храносмилателния тракт) е жизнено важна за поддържане на правилно храносмилане и стимулиране на имунната система.

прочети още

Балансът между приема на различните полиненаситени растителни масла е от голямо значение, за да се контролира съотношението между двете омега есенциални мастни киселини. Това съотношение е основополагащо за доброто здраве.

прочети още

Минералите са химични елементи с важни строителни и регулаторни функции в костите и свързващата тъкан. Те действат като активатори или като съставки на ензимите, хормоните и червените кръвни телца. Важни са и за функциите на нервната система. Минералите не съдържат енергия ,която човешкия организъм би могъл да използва, но са необходими за метаболизма и за строежа на всички системи в организма.

прочети още

Според водещи специалисти приемът на лутеин с храната е недостатъчен, за да задоволи физиологичната потребност на човешкия организъм.

прочети още

Гинко билоба повишава продуктивността и продьлжителността на живота на клетките,а следователно и тьканите,които се сьстоят от клетки и в крайна сметка на цялото тяло. Разберете повече за това интересно и полезно растение.

прочети още

Антиоксидантите са елементи, които намаляват или забавят окислителното увреждане на биологичните структури. Това е в резултат на действието на свободните радикали. Голяма част от антиоксидантите се съдържат в храната и оказват здравословни ефекти за нашето тяло и забавят стареенето.

прочети още
Витамин В1 (Тиамин)
1 февруари 2016

Витамин В1, известен още като тиамин има основно значение за здравето на организма. Първоначално е бил прилаган за лечение на заболявания на централната нервна система, засягащи хора от определени региони на света (например болестта бери-бери, която възниква в резултат на повишена консумация на ориз).

прочети още