Децата и пролетната умора

28 март 2017
Децата и пролетната умора

Пролет! Всичко в природата се събужда. След дългата зима сме зажаднели за повече слънце и я чакаме с нетърпение. Пролет - любим сазон на много хора.

За съжаление мнозина свързват пролетта с умора. Пролетната умора не засяга само възрастните хора, често децата също страдат. Децата са различни, едни са изключително енергични и подвижни. Други са по-спокойни като поведение и предпочитат да правят нещата на по-бавни обороти. Без значение от кой тип са децата ни, ние се стараем и се грижим за тяхното добро здраве,тонус и енергия всеки ден. Със смяната на сезоните както при нас, така и при децата ни, жизненият тонус пада и се появяват симптомите на пролетната умора.

На какво се дължи тя?

Да, смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Не само липсата на свежи зеленчуци и плодове, но и тяхното качество е причина за недостига на важни витамини и минерали. Често сме изтощени и от прекараните настинки и вируси през студените зимни дни.

Как да избегнем пролетната умора и да подготвим децата си за нови приключения?

 

 • Не навличайте детето с прекалено дебели дрехи. Така организмът ще се настрои по-лесно към по-високите дневни температури. По този начин ще избегнете изпотяването, което често е причина за настинка след последвало преохлаждане на организма.
 • През зимата слънчевите лъчи често ни липсват и сега е време да презаредим батериите с повече слънце и витамин D. Използвайте всеки удобен момент, когато времето е хубаво, да излезете навън.
 • Открийте сезона с карането на велосипед, ролери, кънки. Така, освен че ще подобрим тонуса на детето, ще направим мускулите му по-силни и издръжливи, а от там ще засилим защитните сили на организма.
 • Често, особено в седмиците след смяната на часовото време от зимно към лятно, страдаме от липсата на достатъчно количество сън. Затова е изключително важно, въпреки по-дългия ден да следваме режима на детето, за да може то да си осигури необходимите часове сън
 • Заредете малчуганите с допълнителен прием на витамини като специалистите съветват да се спрем на богат мултвитаминен комплекс, разработен специално за деца.
 • Освен витамините, от изключително значение, когато избирате продукта е да обърнете внимание на минералите. Много често те въобще липсват, което не е добре.

 

Детските мултивитамини с минерали от натурален източник на WEBBER NATURALS са подходящи за продължителен прием и осигуряват 100% от ежедневната доза на най-важните витамини и минерали за нормалния растеж и развитие на детето. Детските мултивитамини с минерали на WEBBER NATURALS са натурални - от ягода, портокал и горски плодове. Тази мулти-витаминна и минерална добавка не съдържа изкуствени оцветители и консерванти, аромати и аспартам, мляко и млечни продукти, глутен и пшеница или мая.

Те осигуряват 160 мг калций, 400 IU витамин D3 и 4 мг желязо в една таблетка.
Калцият е важен за костите и зъбите, желязото за образуването на червени кръвни клетки, както и други хранителни вещества, които помагат за растежа и доброто здраве на вашите активни деца. Всяка таблетка включва в себе си богатата комбинация от витамин C, витамините от група B, също така мастноразтворимите витамини А, Е, D.

Предимства на Детските мултивитамини с минерали на WEBBER NATURALS:

 • оптимални дози витамини и минерали
 • натурален източник
 • не съдържат аспартам, глутен, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти, *имат приятен плодов вкус - ягода, портокал и горски плодове, който
 • се харесва на всички дечица.
 • само по една таблетка на ден
 • опаковката стига за 100 дни!

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор. Тя влияе на активността на продукцията на Т-клетките. Усилва способността на левкоцитите да елиминират бактериите. Има силно кръво и лимфо пречистващ ефект, а именно натрупването и задържането на токсини водят да куп заболявания.

прочети още