Пробиотиците и техните положителни ефекти

22 февруари 2016
Пробиотиците и техните положителни ефекти

Бактериите в пробиотика с мултищамове са присъщи за чревния тракт на човека и въвеждането им в храносмилателната система не се свързва с нежелани странични ефекти и не се счита за риск за здравето. Доброжелателните бактерии в чревната флора на човека се наричат заедно пробиотични бактерии, където пробиотични означава “за живота” или “в подкрепа на живота”.

Пробиотичните бактерии са естествено присъщите защитници на здравето и жизнеността на здравите черва, които се трудят 24 часа на ден. Чревната флора оказва влияние върху хранителния статус на тялото и има благотворен ефект върху имунитета, холестеролния метаболизъм, риска за карциногенеза и остаряването. Чревният тракт на човека съдържа милиарди бактерии в състояние на естествен, но деликатен баланс между благотворните пробиотични бактерии и техните добри ефекти и патогенните микроорганизми и техните нежелани ефекти.

В условия на силен или продължителен стрес, терапия с антибиотици, ваканция или командировка и среща с патогени, пренасяни с храната или водата, този естествен защитен баланс може да се разруши, водейки до намаляване на броя благотворни или пробиотични бактерии и бърз опортюнистичен растеж на патогенни микроорганизми. В краткосрочен план намаленото доминиране на пробиотичните бактерии може да доведе до храносмилателно разстройство и диария. Продължителната липса на доминиращи пробиотични бактерии в чревния тракт обаче може да създаде или да допринесе за хроничен запек и абсорбиране на фекални токсини, включително неконюгиран естрадиол, намалена жизненост на имунните функции, степени на умора и компрометирано абсорбиране на храната и леко намаляване на енергията и жизнеността.

Всички тези ефекти, ако са продължителни, могат да окажат неблагоприятно въздействие върху здравето на тялото като цяло. По тази причина пробиотичните продукти от търговската мрежа са станали добре познати и се използват от все повече хора.

Пълноценен пробиотик на Webber Naturals

Пробиотик с мултищамове на Webber Naturals е смес от пробиотични видове на Lactobacillus и Bifidobacterium – двата най-важни рода, свързани с чревния тракт на човека. Всяка капсула доставя 10 милиарда активни клетки, наричани още колонообразуващи единици (кое).

Видовете и съответното им числено разпространение са посочени по-долу. Активността (потенцията) на продукта е гарантирана до срока на годност и без съхраняване в хладилник (съхранявайте на стайна температура). Пробиотичните бактерии не допускат и доминират многото патогенни бактерии, дрожди, вируси и други патогенни микроорганизми. Ако получат възможност, тези патогени успяват да се установят в чревния тракт, компрометирайки здравето на червата и заплашвайки косвено здравето на цялото тяло.

Доказано е, че пробиотичните култури имат значителни клинични благотворни ефекти за предотвратяването и контрола на стомашночревни и нестомашночревни състояния чрез мощни антипатогенни и противовъзпалителни способности. Пробиотичните култури показват тясна връзка с лимфоидната тъкан, свързана с червата (GALT), което предполага способността им да индуцират имуномодулаторни ефекти върху системния имунен отговор.

Редовната употреба на пробиотични бактерии се свързва със засилване на имунитета, включително намалено разпространение на инфекции с дрождите Candida albicans и вагинит. Проучванията по микробна екология се увеличиха бързо от началото на 20-ти век, особено заради присъщата роля на стомашночревната флора за развитието на имунната система. В допълнение към засилването на имунитета д-р Патрик Ханауей посочва в Учебника по функционална медицина, че пробиотичните култури имат доказани благотворни ефекти върху диария, свързана с антибиотици, некротизиращ ентероколит (NEC), намаляване на риска от рак на дебелото черво, здравето на липидния метаболизъм, предотвратявайки инфекции с H. pylori, подобрявайки симптомите при синдром на раздразнените черва (IBS), нормализирайки дисбалансите с пропорциите на възпалителните цитокини и подобрявайки симптомите при възпалителни чревни заболявания (IBD).

Пробиотичните видове работят чрез силно полепване и колонизиране на чревната стена, възпрепятствайки конкурентно патогените от полепване и колонизиране. Те контролират чревните патогени чрез производството на естествени антибиотични вещества и производството на органични киселини като оцетната и млечната киселина. Когато присъстват в преобладаващо количество, тези пробиотични “работници” правят чревната среда твърде киселинна за опортюнистичните патогени. При отслабено полепване и враждебна химична среда патогените отстъпват пред потока от сили срещу тях, като се смесват с отделящите се фекалии и се изхвърлят от тялото чрез изхождане.

С полепването и колонизирането на пробиотични бактерии, преобладаващи в чревния тракт, могат да се очакват следните ползи:

  • Подобрена лактозна поносимост чрез пробиотичното производство на ензима лактаз;
  • Предотвратяване на диария или намаляването й при пътуващи, бебета, деца и възрастни хора;
  • Намален запек с намалена циркулация на фекални токсини и бреме на детоксикация за черния дроб;
  • Предотвратяване или намален брой случаи на инфекции с Candida albicans и вагинит;
  • Намален брой случаи на диария по време на терапия с антибиотици;
  • Повишено абсорбиране на витамини и минерали;
  • Повишена обща имунна ефективност в цялото тяло;
  • развитието на имунната система;

Към продуктите на Webber Naturals

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор. Тя влияе на активността на продукцията на Т-клетките. Усилва способността на левкоцитите да елиминират бактериите. Има силно кръво и лимфо пречистващ ефект, а именно натрупването и задържането на токсини водят да куп заболявания.

прочети още

Интернационално Проверена Омега-3 е независима организация с нестопанска цел, чиято цел е да се повиши доверието на потребителите в омега-3 масла

прочети още

Ако искаме да бъдем максимално полезни за своя организъм храната, която приемаме трябва да съдържа повече от 600 различни вещества. За съжаление в нашето забързано ежедневие балансираното хранене е лукс, който не всеки може да си позволи. Точно в този момент на помощ идват хранителни добавки от минерален, растителен, или животински произход.

прочети още
Фолиева киселина
22 февруари 2016

Фолиевата киселина е витамин от групата В и е един от най-важните за нашия организъм. Тя заема централна роля в умножението и растежа на клетките, участва в образуването на плацентата и изграждането на костния мозък на ембриона.

прочети още
Рибено масло
22 февруари 2016

Рибеното масло е естествен продукт, който влияе благотворно на организма и помага при голяма част от болестните състояния. То притежава редица доказани ползи за сърцето и е мощно средство в превенцията на сърдечно-съдови заболявания.

прочети още
Витамини за бременни
22 февруари 2016

Витамините и микроелементите участват във всички важни процеси в организма. По време на бременността тяхната роля става още по-голяма. Те вече се грижат за правилното функциониране не само за майчиния организъм, но и на нашето дете.

прочети още
Стандартът GMP
22 февруари 2016

Стандартът GMP – Good Manufacturing Practice (добра производствена практика) е система от правила за производство на фармацевтична продукция. Прочетете повече за стандартите и методиката.

прочети още
Витамин Е
22 февруари 2016

Проучването дава доказателства, че твърде ниски нива на витамин Е влияе на физическия спад и на намалените физически способности. Това не е всичко.

прочети още
Витамини за имунитет
22 февруари 2016

Имунитетът е устойчивост на организма срещу физичните и биологичните фактори на средата, която го заобикаля. Имунната система е основната предпазна система, която спомага за запазването на генетичната цялост на организма. Тя е нашия страж, който ни пази от болестотворните микроорганизми, на чието влияние е подложен ежедневно организма и отговаря за оздравителния процес.

прочети още
Витамини за кожата
22 февруари 2016

Кожата е най-големия орган на човека и отражение на вътрешния свят на организма. Тя е свързващото звено между нашия организъм и заобикалящия ни свят и във всеки един момент реагира на неговите влияния. За да имаме красива кожа не е достатъчно да полагаме само козметични грижи, а също така трябва редовно да я подхранваме отвътре.

прочети още
Витамин B50 комплекс
22 февруари 2016

Витамини B са необходими за всички аспекти на регулиране и балансиране на метаболитния механизъм на тялото. Недостатъчният ежедневен внос на витамини B, които се получават от различните плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни, бобови растения (зрял боб) и други хранителни източници, може да допринесе значително за влошено здраве, причинено от стрес, което може да се прояви като общо неразположение. При хора, които не консумират системно достатъчно количество естествени и органични храни, приемът на добавки на витамини B може да бъде от полза за справянето със стреса.

прочети още

В съвременния етап на развитие намесата на човека в..околната природа, става все по-интензивна. Това я променя и нанася предимно негативно влияние върху организма. Научно-техническия прогрес, колосалното увеличение на темповете на производство и ускорения ритъм на живот, пораждат все по-сериозни проблеми, свързани със здравето на човека.

прочети още
Болки в ставите
21 февруари 2016

Остеоартроэата е сериозно социално-значимо эаболяване. Повечето хора над 50 години,както и спортистите са предразположени за остеоартроза на различни стави - коленни, тазобедрени, лакътни и др.

прочети още

Необходимите за здравето микро-хранителни вещества. Една от най-важните причини за недостига на микро-хранителни вещества е ограничаването на калориите. Това се налага не само от модата да си слаб, но и от драстичното намаляване на физическата дейност, което ни принуждава на ограничим калориите и така ограничава набавянето на микро-хранителни вещества.

прочети още

Учените твърдят, че има поне три механизма, които обясняват, защо ниската концентрация на витамин Е играе негативна роля за физическото състояние на човек. Липсата на витамин Е и на антиоксидиращия му ефект може да доведе до увеличение на оксидативния стрес с отрицателни последствия за мускулите и за ДНК.

прочети още
Храносмилане
17 февруари 2016

Здравословната чревна микрофлора (доброжелателните чревни бактерии, които обитават храносмилателния тракт) е жизнено важна за поддържане на правилно храносмилане и стимулиране на имунната система.

прочети още

Балансът между приема на различните полиненаситени растителни масла е от голямо значение, за да се контролира съотношението между двете омега есенциални мастни киселини. Това съотношение е основополагащо за доброто здраве.

прочети още

Минералите са химични елементи с важни строителни и регулаторни функции в костите и свързващата тъкан. Те действат като активатори или като съставки на ензимите, хормоните и червените кръвни телца. Важни са и за функциите на нервната система. Минералите не съдържат енергия ,която човешкия организъм би могъл да използва, но са необходими за метаболизма и за строежа на всички системи в организма.

прочети още

Според водещи специалисти приемът на лутеин с храната е недостатъчен, за да задоволи физиологичната потребност на човешкия организъм.

прочети още

Гинко билоба повишава продуктивността и продьлжителността на живота на клетките,а следователно и тьканите,които се сьстоят от клетки и в крайна сметка на цялото тяло. Разберете повече за това интересно и полезно растение.

прочети още

Антиоксидантите са елементи, които намаляват или забавят окислителното увреждане на биологичните структури. Това е в резултат на действието на свободните радикали. Голяма част от антиоксидантите се съдържат в храната и оказват здравословни ефекти за нашето тяло и забавят стареенето.

прочети още
Витамин В1 (Тиамин)
1 февруари 2016

Витамин В1, известен още като тиамин има основно значение за здравето на организма. Първоначално е бил прилаган за лечение на заболявания на централната нервна система, засягащи хора от определени региони на света (например болестта бери-бери, която възниква в резултат на повишена консумация на ориз).

прочети още