Калций, Магнезий и Витамин D3 - 250/250mg/200IU 90 таблетки

Калциево-магнезиевият цитрат с витамин D3 помага за формирането и поддържането на здрави кости и зъби. Приемът на калций в комбинация с достатъчно витамин D, здравословна диета и редовни упражнения може да намали риска от развитие на остеопороза. Магнезият работи в тясно сътрудничество с калций, за да помогне за изграждането на костите, провеждането на нервни импулси и свиването на мускулите. Витамин D е ключът към по-голямата абсорбция на ключовите минерали за изграждане на костите.

  • Високо усвоима цитратна форма на калций и магнезий
  • Помага в развитието и поддържането на здрави кости и зъби
  • Помага за намаляване на риска от развитие на остеопороза

Преглед:

Известен с способността си да подпомага развитието и поддържането на здравината на костите, калцият играе жизнено важна роля в предотвратяването на заболявания като остеопороза. Калцият е важен и за контракциите на гладките мускули, сърдечно-съдовото здраве и нормалната нервна проводимост.
Калцият се приема най-добре заедно с друг важен минерал - магнезий. Магнезият действа директно, за да предотврати загубата на калций от меките тъкани . Магнезият е толкова важен, колкото и калций за предотвратяване на костна загуба. Когато магнезият се допълва с калций, костите преминават през по-силна калцификация.

В комбинация с витамин D3, известен също като "слънчев витамин", калцият се абсорбира по-лесно. Витамин D също така намалява отделянето на калций и улеснява включването на калций в костите.
Калциево- магнезиевият цитрат с витамин D3 е перфектната комбинация от основни хранителни вещества за поддържане на добро здраве и за развитие на силни кости и зъби. Тази формула предлага изключителна минерална абсорбция.

Всеки таблет съдържа:

Елементарен калций (цитрат) 250 mg
Елементарен магнезий (оксид / цитрат) 250 mg
Витамин D3 (холекалциферол) 5 mcg (200 IU )

Препоръчителна цел:

Подпомага развитието и поддържането на костите и зъбите. Витамин D помага за усвояването и употребата на калция. Приемът на калций в комбинация с достатъчно витамин D, здравословна диета и редовни упражнения, намалява риска от развитие на остеопороза.

 

25,00 лв. 10,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 10,00 лв.
Моля, изберете: