Фолиева киселина - 400 мкг. 90 таблетки

  • Марка: Webber Naturals

Фолиевата киселина е един от В витамините или

по-точно витамин В9 . Дефицитът на фолиева киселина се свързва с Цервикална дисплазия (предшественик на рак на маточната шийка)

и дефекти на невралната тръба на плода при бременни .

Жените в детеродна възраст трябва да приемат допълнително фолиева киселина, за да се предотврати недостига и, особено ако планират бременност.

Само 1-2 таблетки на ден фолиева киселина е от изключително значение за дългосрочното здраве.

Фолиевата киселина е необходима за производството на енергия и образуването на червени кръвни клетки. Това е от решаващо значение за образуването на ДНК и за развитието на плода през първите няколко седмици от бременността. Много изследвания показват, че допълнителния прием на фолиева киселина предотвратява вродени дефекти при плода.

От друга страна е известно  , че противозачатъчните хапчета могат да доведат до недостиг на фолиева киселина в организма. Това са основните причини да се препоръчва жените в детеродна възраст  да взимат допълнително фолиева киселина под формата на добавки.

Също така се препоръчва допълващ прием на фолиева киселина за хора с високи нива на хомоцистеин .В този случай фолиевата киселина е необходима, за да превърне хомоцистеина ,който уврежда кръвоносните съдове в безвредно вещество .Препоръчва се на  хора с анемия , тъй като фолиева киселина, заедно с B12 помага да се направи правилно оформени и оразмерени червени кръвни клетки.

 

Всяка таблетка съдържа:

Фолиева киселина (фолат) 400 мкг

18,00 лв. 13,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 13,00 лв.
Моля, изберете: