Ехинацея - Билката на индианците

17 март 2016
Ехинацея - Билката на индианците

Родината на тази вече толкова популярна билка е Северна Америка.

По-късно е пренесена и  в Европа . В американските степи ехинацея е било най-популярното растение използвано от индианците. Използвали са я за абцеси, холера, треска, лошо храносмилане, малария, ужилване от оси. Използвали са я дори като противодействащо средство срещу отровата на змиите. Ехинацеята има силни антиоксидантни способности с които се обяснява противоотровния й ефект . Също така има силно пречистващ ефект върху кръвта и лимфата.

Когато говорим за подсилване на имунитет, едно от първите средства за които трябва да се сетим е ехинацеята.

Канадски и американски учени, позовавайки се на редица проучвания, твърдят, че ехинацея не само повишава имунитета, но в комбинация с витамин С, намалява с 86% риска от настинка, хрема, грип, простудни и вирусни заболявания. Профилактичния прием на ехинацея  (есен-зима-пролет) ще елиминира възможността да се заразите от всяко кихане около вас.

Много важно свойство на ехинацеята е, че при вече протичащо заболяване намалява два пъти времето за оздравяване. Известен е и положителният й ефект при кашлица и главоболие.

Ехинацеята влияе благотворно върху трудно и дори нелечими с конвенционални средства заболявания като хронични бронхити, синузити, хепатити, херписи и др. вирусни инфекции.

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор. Тя влияе на активността на продукцията на Т-клетките. Усилва способността на левкоцитите да елиминират бактериите. Има силно кръво и лимфо пречистващ ефект, а именно натрупването и задържането на токсини водят да куп заболявания.

Ехинацея не просто убива болестворните микроорганизми, а засилва имунитета и му помага той сам да се справи бързо с бактериите и вирусите.

Ехинацея е по-добрия избор в сравнение с антибиотиците. Твърди се, че антибиотичния ефект на ехинацеята се дължи на ехинакозоидът, чиято сила се сравнява с тази на пеницилина.

Някои хора откриват, че различните ехинацея продукти работят различно. Причината за това е, че се използват различни видове и части от растението, както и различни методи за производство. Още в началото на миналия век екип от канадски и европейски експерти изследват в лабораторни и клинични проучвания и разработват ефективен стандарт за ехинацея екстракт.

За да осигури ползи за здравето, екстрактът от ехинацея трябва да съдържа три активни терапевтични компонента - алкиламиди, полизахариди и Cichoric киселина. Те имат синергичен ефект и работят добре, когато и трите са налични. Чрез стандартизираният екстракт от ехинацея пурпурея на Уебър Нейчъралс се осигуряват адекватни нива на тези био активни съставки. Тези природни съединения стимулират макрофагите и повишават естествените сили на организма за да се справи сам чрез своите Т-клетки, наречени "клетките убийци". Така че не оставяйте без подкрепа организма си. Помогнете му с ехинацея, която съдържа всичките три активни терапевтични компонента на растението като тази предлагана от Webber Naturals.

Поръчайте Ехинацея от Уебър Найчъралс сега!

 

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Научете повече за известния антиоксидант и как да извлечете максимума от неговите позитивни ефекти върху организма.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още