Знаете ли какво представлява Коензим Q10?

28 февруари 2017
Знаете ли какво представлява Коензим Q10?

Коензим Q10 е известен антиоксидант и основен компонент на митохондриите, които са основните елементи за производство на енергия във всички наши клетки. CoQ10 е най-признат за своята роля в производството на клетъчна енергия и е особено важен за здравето на сърцето. Ето и някои неговите основни действия:

  • Подкрепа за сърдечно-съдовите заболявания

  • Антиоксидантна защита срещу свободните радикали

  • Важен за хората, които приемат някои лекарства, като статини

  • Попълва запасите на CoQ10, които естествено намаляват с възраста

 

Добавка за вашата енергия!

CoQ10 е мощен антиоксидант и основен хранителен елемент за защита от свободните радикали. Чрез това си действие се забавя процеса на стареене. Антиоксидантите предпазват или забавят клетъчната "оксидация" от разрушителните действия на свободните радикали. Всичко това се усеща като тласък на енергия и анти-стареене оръжие.
Така вие ще продължите да имате енергия за да правите нещата, които са най-важни за вас. CoQ10 е естествен антиоксидант, който дава старта за производството на клетъчна енергия. Тази функция е особено важна за органи с високи енергийни нужди, като сърцето, черния дроб и бъбреците. Нивата на CoQ10 се изчерпават с възрастта и от употребата на определени медикаменти. Всеки организъм изисква различни количества CoQ10 в зависимост от здравословното състояние, възраст и начин на живот.

Какво са свободни радикали?

Свободните радикали са силно реактивни молекули, които се появяват в резултат на нормалния метаболизъм, както и от излагане на фактори на околната среда като замърсяването на въздуха, радиация и цигарен дим. Свободните радикали са молекули с нечетен брой електрони, които ги правят нестабилни и силно реактивни. За да се стабилизират, свободните радикали ще се опитат да "откраднат" електрон от близката молекула. След като веднъж са успели, той ще бъде изпълнен с четен брой електрони. Това предизвиква верижна реакция оставяйки своята "жертва" на другите свободните радикали. Така започва процес "каскада", което в крайна сметка може да доведе до увреждане на клетките.  

CoQ10 помага за защитата срещу свободните радикали.

Какво е антиоксидант?

Антиоксидантите са съединения открити в естествени храни като пресни плодове и зеленчуци, зелен чай, както и билки и подправки. Антиоксидантите предпазват или забавят клетъчното "окисление". Подобно на действието на ръжда върху метал, окисляването в тялото отслабва и разрушава клетки, което ускорява процеса на стареене. Консумирането на необходимите порции плодове и зеленчуци всеки ден ще предостави на тялото антиоксидантите, от които се нуждае, за да се неутрализират свободните радикали. Естествените добавки като CoQ10 също осигуряват антиоксидантна подкрепа, за да помогне за поддържане на добро здраве.

А знаете ли, че можете да си набавите висококачествен Коензим Q10 под формата на удобни и лесни за прием капсули от Webber Naturals?

 

Смяната на времето несъмнено оказва влияние върху нашата енергичност и се отразява на качеството на съня ни. От голямо значение за нашата отпадналост има по-ограниченият режим на хранене през зимата. Вижте как да помогнете на вашите деца да преодолеят пролетната умора.

прочети още

Повечето хора не знаят много важни факти за колагена. Всъщност той е най-разпространения протеин в човешкото тяло! Съставлява около една трета от общия протеин в нашия организъм.

прочети още

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор. Тя влияе на активността на продукцията на Т-клетките. Усилва способността на левкоцитите да елиминират бактериите. Има силно кръво и лимфо пречистващ ефект, а именно натрупването и задържането на токсини водят да куп заболявания.

прочети още